#Auzimdebine: Un heliport pentru spitalul de copii, grădini, proiecții de film

8 aprilie 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna.

● MOL Romania și Asociația Inima Copiilor construiesc cu jumătate de milion de euro un heliport pe acoperișul Spitalului pentru Copii „Marie Curie”. Jumătate dintre cazurile grave care ajung aici au nevoie de transport rapid. Construcția va începe în toamnă.

● Kaufland, prin platforma „Creștem Grădinescu”, oferă un grant total de 130.000 de euro pentru grădinițe / școli / ONG-uri / grupuri de inițiativă civică interesate să dezvolte grădini sau ferme urbane în România. Finanțarea maximă acordată ajunge la 10.000 de euro/proiect sau la 15.000 de euro/Fermă Urbană. Mai multe detalii aici.

● Fundația Comunitară București, împreună cu IKEA România, ING Bank și Lidl România, lansează Bucureștiul Pregătit, un fond pentru cutremur și alte dezastre majore, în valoare de 475.000 lei. Aceasta este doar prima rundă de finanțare și se oferă organizațiilor non-profit și grupurilor de inițiativă care fac proiecte de informare și pregătire a bucureștenilor în caz de cutremur. Mai multe despre cine poate aplica și cum se vor juriza proiectele, aici.

● Prima şcoală gratuită de DJ din România se va deschide la începutul lunii mai la Cluj-Napoca. Profesori sînt Argatu’, DJ Shiver, DJ Wicked, Dora Pop, Horace Dan D, IV-IN, Marius Mariş și Slim Rocka, iar eligibili sînt tinerii cu vîrsta curpinsă între 14 și 20 de ani. Înscrieri pe http://owpn.space/school/.

Caravana Cinemobilul, care face exact ce înseamnă, se extinde și va ajunge anul acesta în 80 de orașe din toate județele țării. În parteneriat cu Kaufland, Cinemobilul își propune să promoveze cultura cinematografică și în special a filmului românesc.

● Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi a fost dotat cu un turn laparoscopic de ultimă generaţie prin intermediul unei campanii derulate de Asociaţia „Ama-zîmbet de copil“, împreună cu alte asociaţii, persoane juridice şi persoane fizice.  

● Zeci de copii nevăzători din toată țara au venit la singurul festival de escaladă din România. Acesta este și cel mai mare eveniment de incluziune socială prin escaladă, iar Asociația Sportivă Climb Again oferă gratuit copiilor cu dizabilități acces la program.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Foto: Alfred Hitchcock citind

Mai multe