#Auzimdebine: Pictura care purifică aerul, reducerea abandonului școlar și mii de fundraiseri voluntari

30 septembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Prima pictură murală din România care purifică aerul a fost inaugurată la Bacău de Asociația Ingenious Drama. Proiectul este finanțat de Kaufland și implementat de asociația Act for Tomorrow, iar pictura „Intuiția” îi aparține artistului Obie Platon.

● Asociația pentru Valori în Educație a lansat Edu Networks, cel mai mare proiect colaborativ pentru educație susținut privat. Proiectul vizează reducerea abandonului școlar, a absenteismului și analfabetismului funcțional și va fi implementat pe o perioadă de 4 ani în 500 de unități în care învață aproape 260.000 de elevi. LIDL este în acest an partener strategic al proiectului, investind 620.000 de euro. Mai multe informații aici, plus un reportaj TVR.

● Echipamente de 57.000 de euro pentru bebelușii prematuri au fost donate maternității Cuza Vodă din Iaşi de către Asociaţia Salvaţi Copiii.

● Orange, prin programul Digitaliada, pune la dispoziție 500 de materiale digitale educaționale pentru anul școlar 2019-2020.

● Din 2013 pînă acum, peste 7300 de fundraiseri voluntari au atras prin platforma Galantom peste 76.000 de donații, valorînd 10 milioane de lei, către 230 de organizații non-guvernamentale.

● Asociaţia Dăruieşte Aripi, ajutaţi de Asociaţia Inima Copiilor şi cu finanțare din partea Fundaţiei Vodafone, au inaugurat Secţia de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi din Constanța. Anual, în Spitalul Județean se nasc 3500 de copii, iar 20% dintre ei sînt prematuri și au nevoie de îngrijiri speciale. Noua secție va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Poze și detalii, aici.

● Fundația Comunitară Iași, cu sprijinul financiar al Lidl, a modernizat Skate Park-ul din Iași. Acesta s-a deschis pe 25 septembrie, iar investiția s-a ridicat la peste 100.000 de euro.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe