#Auzimdebine: Defibrilatoare pe străzile din Cluj, reciclare și calculatoare noi în școli

6 mai 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna.

● Aurelian Ștefan este medic veterinar și fondator al unui spital veterinar unde animalele fără stăpîn sînt tratate de diverse afecțiuni și sterilizate. A alergat la un maraton caritabil de la Londra, în prima zi de Paști, și a adunat 10.000 de euro pentru cîinii și pisicile fără stăpîn din România.

● Primăria Cluj-Napoca va acorda, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Asociaţia umanitară „Alexandru Damian”, sprijin financiar pentru construirea unei case în apropierea Institutului Oncologic „Ion Chiricuță". Acesta va oferi gratuit, pe perioada tratamentului, găzduire familiilor care au copiii internați acolo.

● Pentru a oferi copiilor o educație modernă anului curent, ONG-ul Ateliere Fără Frontiere și-a propus ca anul acesta să doteze unitățile educaționale cu 1500 de echipamente IT. La programul „Dăm un Byte de Ajutor” a ajutat și Sodexo, prin dotarea a trei școli din Dolj și Vîlcea.

● 15 defibrilatoare vor fi amplasate pe cele mai circulate străzi din Cluj-Napoca, printr-un proiect local propus de doi medici SMURD.

● În România, doar 1,7% din populaţie donează sînge. Florin Munteanu, un ploieștean avînd grupa de sînge cea mai rară (AB4 RH negativ), a donat de aproape 90 de ori în ultimii 16 ani. Cu aproape aproape 50 de litri de sînge, a salvat sute de vieți.

● Asociația ViitorPlus, Crucea Roșie România și Somaro – Magazinul Social vor lucra împreună cu zeci de studenți, o parte străini, pentru a identifica soluții la reciclarea de hîrtie, PET, aluminiu, textile și produse alimentare.

● Radu Rădoi, un biciclist pasionat din Timișoara, mătură zilnic, voluntar, pista care duce spre Serbia.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Mai multe