#Auzimdebine: Centre de transfuzie sanguină, competențe digitale & cursuri de prim ajutor

22 aprilie 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna. 

● Google a anunțat că va deschide hub-uri în 3 orașe din România și investește 500.000 de dolari pentru ca tinerii să înveţe programare și competențe digitale de bază. Prin dezvoltarea acestor competențe, este facilitată angajarea tinerilor în companii locale și regionale și deschiderea de noi business-uri.

● Fundația Vodafone România a modernizat toate centrele de transfuzie sanguină din țară, 41 la număr, printr-o investiție de 1 milion de euro. Peste 400.000 de persoane au donat sînge în urma renovării, iar 830.000 de vieți au fost salvate. De ajutor a fost și proiectul „O șansă pentru viață”, realizat în colaborare cu Asociația React.

● Mall-ul Sun Plaza organizează, gratuit, cursuri de prim ajutor pentru copii, adulți și animale de companie și cursuri de supraviețuire în caz de cataclisme naturale. Platforma SUN Help a fost inaugurată sîmbătă, 20 aprilie, iar în două ore la mall înveți cum poți salva viața unei alte persoane.

● Doar azi și mîine (22-23 aprilie) puteți participa la proiectul ING, numit #cîndînchiziochii. Fondurile strînse vor sprijini proiectul „Imagini tactile”, care va crea primele enciclopedii tactile cu diverse peisaje pentru copiii nevăzători. Printr-un comentariu și un share la postarea de aici, ING va dona cîte 2 euro.

● MOL România va acorda finanțări de aproape 700.000 de lei pentru implementarea a 51 de proiecte de protecția mediului. Este al 14-lea an de derulare pentru acest program, iar proiectele care vor fi selectate vor fi implementate în 20 de județe din țară. Detalii aici.

● În Club Expirat a fost un concert caritabil al trupei Coma, dedicat acțiunii Copacul cu fapte bune #14. Toate donațiile vor merge către ridicarea unui centru social-educativ, spațiu prin care Asociația „Ana și Copiii” dorește să asigure fericirea celor 100 de copii de care se ocupă. La Taica Lazăr – Magazin de Caritate a strîns donații în jucării noi sau în stare foarte bună pentru copiii bolnavi de la Spitalul Marie Curie.

● Grupul de clinici Dent Estet, în parteneriat cu Școala Americană Internațională din București, lansează programul educațional „The Future of Dentistry. And Education”. Dedicat elevilor din clasele X-XII, aceștia vor descoperi dacă au, practic, abilități pentru o carieră în medicina dentară.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Mai multe