#Auzimdebine: Cabinetul „Zîna Merciluță”, Caravana „Nu am făcut destul” și programul „Vreau în clasa a 9-a”

7 octombrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În luna septembrie, cabinetul stomatologic mobil „Zîna Merciluță” și o echipă de trei medici dentiști voluntari au efectuat 181 de proceduri de prevenție orală și tratament non-invaziv pentru 31 de copii din Săcele.

● Mastercard și Asociația Națională a Surzilor din România lansează Unheard School, prima școală de interpretare mimico-gestuală a muzicii din România. 

● Peste 1.000 de femei din sate aflate în judeţe din vestul ţării vor beneficia de testări gratuite pentru depistarea cancerului mamar, în cadrul unei campanii ce se va desfăşura timp de două luni cu ajutorul unor medici şi studenţi. Caravana „Nu am făcut destul” va ajunge în 5 judeţe.

● KFC, Pizza Hut și World Vision România susțin, pentru cel de-al 12-lea an consecutiv, programul „Vreau în clasa a 9-a”. Peste 1300 de copii din medii defavorizate au fost susținuți în continuarea studiilor liceale prin acest program, iar KFC și Pizza Hut au donat organizației World Vision peste 800.000 de euro.

● La Sun Challenge Văcărești, singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcărești, au participat 286 de persoane și s-au strîns 6300 de euro, care vor fi folosiți pentru protejarea țestoaselor de apă din parc. Sun Plaza Mall a contribuit cu alți 2100 de euro.

● Agenția Geometry investește într-un laborator digital dedicat studenților din cadrul noii specializări de licență de la SNSPA, Communication and Emerging Media.

● Peste 600 de elevi din şapte judeţe ale ţării vor urma semestrul acesta programe-pilot dezvoltate de către Aspire Teachers, ce presupun dezvoltarea emoţională și vorbirea în public.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe