#Auzimdebine: 800 de animale sălbatice salvate, Digitaliada, Ziua Pompierilor

16 septembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● 36 de liceeni au strîns 2.000 de euro pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, vînzînd produse realizate de ei.

● Fundația Conservation Carpathia (FCC) oferă gratuit 15 pui de cîini din rasa ciobănesc românesc carpatin crescătorilor de animale din zona munților Făgăraș, pentru a preveni pagubele produse de carnivorele mari în rîndul animalelor domestice.

● Am mai menționat luna aceasta „Școala în coolori vesele”, campania prin care 1 leu din prețul unor produsele Lidl era donat automat către programul Teach for Romania. Peste 100 de profesori și 3000 de copii din program vor fi susținuți cu 1,3 milioane de lei.

● Singurul centru pentru animale sălbatice din sudul României, Fundația Visul Luanei, a salvat peste 800 de animale de la începutul anului.

● Asociaţia Beard Brothers a oferit la Cluj, de Ziua Pompierilor, o a doua ambulanţă SMURD strînsă din donații, în valoare de 70.000 de euro. În trecut, ei au mai donat o alta în valoare de 95.000 de euro.

● La începutul lunii, în Șuior (jud. Maramureș) s-a desfășurat prima ediție a taberei „Un pas spre viitor”, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție. A fost organizată de Hope and Homes for Children și NN, în cadrul unui parteneriat strategic prin care, pe o perioadă de trei ani, 150 de tineri vor beneficia de consiliere, sprijin material și recomandări pentru găsirea unui loc de muncă.

● 50 de noi școli au intrat în programul Digitaliada al Fundației Orange și se alătură celor 40 din edițiile precedente. 5500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, vor avea acces în anul școlar 2019-2020 în laboratoare moderne echipate cu tablete, laptopuri și videoproiectoare.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe