Autorii atentatelor de la Bruxelles au venit la aeroport cu taxiul

23 martie 2016   Dileme on-line

Cei trei suspecţi reperaţi pe imaginile camerelor de luat vederi ale aeroportului internaţional de la Zaventem au ajuns acolo cu taxiul. Ei aveau valize în care se aflau bombele şi un Kalaşnikov. Şoferul de taxi i-a dus apoi pe anchetatori pe pista unei adrese din Schaarbeek.

Cartierul se află aproape de aeroport. Aici, poliţa a descoperit azi noapte, într-un apartament situat la ultimul etaj al unui imobil, ascunzătoarea teroriştilor.

Este vorba despre o adresă provizorie pe care aceştia au folosit-o. S-au descoperit în apartament un steag al DAECH şi material exploziv.

În paralel, un computer a fost găsit într-o ladă de gunoi, nu departe de cartierul european, în zona Montgomery. Acesta conţine "informaţii interesante" care nu au fost încă dezvăluite.

Cei trei reperaţi pe imaginile filmate de camerele de securitate ale aeroportului pot fi văzuţi împigînd cărucioare cu bagajele în care erau ascunse bombele.

Martori oculari spun că cel care purta o vestă albă şi-şi ascundea faţa sub o pălărie a tras în mulţimea de la aeroport, strigînd ceva în limba arabă, înainte de explozii.

El este acum căutat de poliţie, care a lansat un aviz general şi roagă pe oricine care îl cunoaşte sau il poate identifica să-i contacteze pe anchetatori.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe