Atentatul de la Ankara: 95 de morţi, 246 de răniţi

12 octombrie 2015   Dileme on-line

În Turcia au început cele trei zile de doliu, după cel mai grav atentat terorist din istoria ţării. 2 atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer la un miting pentru pace şi au provocat moartea a cel puţin 95 de oameni la Ankara.

În urma exploziilor 246 de persoane au fost rănite, dintre care 48 foarte grav, iar autorităţile turce se tem că bilanţul deceselor va creşte. Teroriştii din Statul Islamic, militanţii PKK şi Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului sînt grupările bănuite că s-ar afla în spatele atentatului.

Deşi identitatea autorilor nu este cunoscută, Davutoglu a precizat că există "indicii puternice" că exploziile de la Ankara au fost cauzate de doi kamikaze.

Poliţia a anunţat că a găsit fragmente din cadavrele presupuşilor autori ai atacului de sîmbătă şi încearcă să-i identifice. Autorităţile verifică de asemenea imaginile înregistrate de camerele de supraveghere. Procurorul şef din Ankara a anunţat că a fost demarată o anchetă, condusă de cinci procurori. Acesta este atentatul cu cele mai multe victime din istoria modernă a Turciei şi deocamdată nu a fost revendicat de nicio grupare. Aproximativ 14.000 de persoane s-ar fi aflat în zonă în momentul exploziilor.

Atentatul a avut loc cu trei săptămîni înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, convocate după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern în urma alegerilor generale de la 7 iunie.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe