Atelierul de scriere creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru

4 septembrie 2014   Dileme on-line

Înscrierile la cea de-a cincea ediție a atelierului de scriere creativă cu Florin Iaru și Marius Chivu sînt deschise pînă pe 18 septembrie, iar participanții sînt așteptați să trimită o povestire pentru preselecție.

„Calitatea acestui curs este faptul că eu şi Florin sîntem foarte diferiţi şi deseori oferim feedback-uri şi sfaturi contradictorii, aşa că nu există pericolul uniformizării, fiecare îşi alege viziunea care i se potriveşte. În principiu noi nu învăţăm pe nimeni să scrie, noi îi dezvăţăm de proastele obiceiuri, le arătăm cum să nu scrie.” (Marius Chivu)

Atelierul se va desfășura la București în perioada 22 septembrie – 16 noiembrie, cuprinde 16 întîlniri (două pe săptămînă) și se adresează scriitorilor debutanți. În urma preselecției, vor fi aleși în jur de 15 participanți.

Cei care preferă o frecvență redusă și accesul fără preselecție sînt așteptați la Creative Writing Sundays. Întîlnirile încep pe 14 septembrie, au loc o dată la două săptămîni și îi au ca invitați pe Adrian Schiop, T. O. Bobe, Alex Tocilescu, Cezar Paul-Bădescu, Maria Manolescu.

Pentru cei din alte orașe, Revista de Povestiri va organiza a doua ediție a atelierului online cu Florin Iaru, prin Google Hangouts.

 „Cel mai fragil lucru din lume e talentul. Nefolosit, prost folosit sau umflat cu pompa dă rateuri. Apoi, a fi scriitor e o meserie. Cu multe reguli de respectat sau de reinventat. Toată lumea e de acord că, pentru a picta un tablou sau a interpreta o sonată, e nevoie de ani de studiu, numai cînd e vorba de scris te pui și scrii din „preaplinul” inimii.” (Florin Iaru)

Mai multe