Antiseismic District

20 iunie 2019   Dileme on-line

Marți, 25 iunie, ora 19, la Institutul Francez va avea loc o întîlnire „Antiseismic District”: primul proiect de informare, educare și abilitare a unei comunități urbane vulnerabile la cutremur, aflată în granițele unui cartier central din București. Intenția ARCEN este de a crea un proiect pilot, cu studii de  caz și metodologie, care să poată fi aplicat în orice alt cartier din București și din România, precum și de a consolida comunitatea din cadrul District 40, prin cooperarea în jurul unui interes comun și prin conviețuirea  într-o stare de spirit de încredere, implicare și respect pentru ceea ce locuitorii – cetățeni și organizații -  au împreună valoros și frumos.
 
District 40 este situat între strada Mihai Eminescu și Piața Universității, între bd-ul Magheru și strada Vasile Lascăr.
 
Programul se va desfășura pe o perioadă de 9 luni și va include și o colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgențe. Succesul său depinde de implicarea cetățenilor, a fiecărui locuitor. Proiectul va cuprinde campanii etapizate de informare și consultare a locuitorilor cartierului, a președinților asociațiilor de proprietari din imobilele vulnerabile și a comercianților din District 40, precum și o serie de acțiuni practice și educaționale, pentru pregătirea în caz de cutremur.

Mai multe