American Independent Film Festival, din 14 septembrie

13 septembrie 2020   Dileme on-line

Între 14 și 20 septembrie, American Independent Film Festival vă așteaptă cu o selecție de filme independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri.

Programul festivalului poate fi consultat aici: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/program/

Proiecții speciale la AIFF 4:

În The Last Vermeer (regia Dan Friedkin, 2019, proiectat la festivalurile de la Toronto și Telluride), un soldat investighează un renumit artist olandez acuzat că ar fi colaborat cu naziștii. „Povestea, odinioară faimoasă, acum aproape uitată, te captează imediat și-ți ține interesul viu, iar regia subtilă și inspirată a lui Friedkin nu face decît s-o ajute.” (Variety)

Atunci cînd legendarul compozitor de muzică de film Ennio Morricone a murit, Quentin Tarantino a scris pe Twitter: „Regele e mort. Trăiască Regele”, adăugînd și o fotografie cu amîndoi pe platourile lui The Hateful Eight, peliculă care i-a adus lui Morricone Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră. Binemeritata distincție a venit la 9 ani după Oscarul pentru întreaga activitate acordat pentru „contribuția sa magnifică și complexă la arta muzicii de film.” La rîndul său, AIFF omagiază un geniu cum puțini au fost, proiectînd această legendară colaborare într-un loc ce predispune la nostalgii după vechiul cinema: Cinema Drive-in din Militari Shopping.

Sofia Coppola e, de asemenea, o regizoare faimoasă pentru coloanele sale sonore, dar și pentru felul în care folosește tăcerea, prin alegerea conștientă de-a lucra cu absența interacțiunii, a zgomotului sau a dialogului. Lost In Translation (cu Scarlett Johansson în rolul care a făcut-o faimoasă), un portret profund personal despre dragoste, relații și izolare amplasat pe canavaua incredibilă a orașului Tokyo e și o poveste despre ce rămîne nespus, care a luat Oscarul pentru cel mai bun scenariu. Noi vă spunem că extraordinara peliculă a lui Coppola merită văzută și revăzută și vă îndemnăm să nu pierdeți proiecția de duminică, ora 22:30, de la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber.

Foto: sursa

Mai multe