Airsoft - joc și sport

10 octombrie 2014   Dileme on-line

Sînt mulţi oameni care au vrut să încerce şi pentru cîteva ore mediul din armată, cu stat la pîndă şi atac strategic. Acel mediu este periculos pentru cei neantrenaţi, dar, din fericire, există alternativa Airsoft pentru oricine vrea să vadă cum e în luptă.

Airsoft este un joc în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni militare cu ajutorul unor replici ale armelor reale, dar, din fericire la final nimeni nu este ucis sau rănit, deoarece întreaga luptă se desfăşoară cu bile solide din plastic de dimensiuni mici. Airsoft6, accesibil pe site-ul

, este un

online situat în oraşul Constanţa pentru cei interesaţi să încerce un alt fel de sport.

Airsoft în România a început să prindă în urmă cu cîțiva ani, fiind o modă dezvoltată întîi în afara țării.
Echipamentul este similar celui folosit de soldați și poate fi procurat sau închiriat de pe site-ul magazinului mai sus menționat. Acesta pune la dispoziția pasionaților de joc și replici airsoft ale armelor de luptă. Pistoale airsoft, bile airsoft și alte arme airsoft sînt de asemenea accesibile pe

Dacă ai jucat vreodată Counter-Strike sau Delta Force, mediul airsoft o să ţi se pară ca acasă. Este un sport care simulează un conflict militar, dar fără daune. Este, altfel spus, transpunerea în realitate a jocurilor FPS. Sînt folosite echipamente menite să replice echipamentele militare reale. Acţiunea acestui joc se petrece, de obicei, în locuri special amenajate sau în interiorul unor clădiri dezafectate. 

Cum a apărut airsoft?

este un joc şi un sport în acelaşi timp în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, utilizînd echipamente specifice şi tactici militare reale. Istoric vorbind, ideea din spatele airsoft provine din Japonia, din anii '70. Ţara se afla atunci sub o interdicţie a armelor de foc, iar cetăţenii au răspuns acestei reglementări prin producerea de replici non-metalice de colecţie, foarte realiste, ale armelor de foc militare. Ulterior a fost introdus un sistem de propulsie asemănător cu cel folosit la pistoalele de tir.

Replicile care foloseau gaz comprimat pentru a trage au evoluat în anii '90 în modele electrice (AEG), care sînt mai ieftine. Mai târziu au fost dezvoltate şi sistemele de ţintire şi de lansare mai eficientă a proiectilului.

Jocurile de airsoft variază mult în scenario, modul de aplicare depinzînd de locaţie, de numărul participanţilor şi de posibilitătile economice. Pot fi derulate jocuri de redusă amplitudine sau simulări militare complexe, ba chiar şi reconstituiri istorice. În Europa şi Statele Unite ale Americii, airsoft se bucură de o popularitate tot mai mare, fiind organizate evenimente de mare anvergură, evenimente care strîng şi câteva mii de oameni.

Mai multe