After What, un nou proiect muzical

12 februarie 2014   Dileme on-line

Proiectul muzical After What a fost înfiinţat în vara lui 2013 de Marius Moise (Gopo), fostul vocal de la the MOOoD. Gopo va urca pe scenă pentru un prim concert joi, 13 februarie, de la ora 21.00, în Club Control, alături de Andrei Hațegan (The Amsterdams, We Singing Colors) şi alţi doi invitaţi surpriză.

De ce-aţi renunţat la The MOOod? Ce nu mai mergea?

Aş putea sa inventez ceva, să sune cît mai pompos, dar în realitate e foarte simplu: ajunseserăm într-un punct în care nu ne mai înţelegeam.

Spune-ne cîteva cuvinte despre After What. Cînd, cum, de ce?

După ce am plecat din The MOOoD, ştiam că trebuie să încep altceva. Nu ştiam cînd, nu ştiam cum, nu ştiam cu cine. Într-o seară mi-a venit în cap piesa lui Frank Sinatra „The Best is Yet to Come” şi m-am gîndit că mi-ar plăcea s-o cînt. Trecuseră vreo 4 luni de la ultimul concert şi îmi era dor. Aşa că am sunat nişte muzicieni buni: Tudor Popescu (Pixels), Alexandru Voicu (The Mono Jacks) şi Andrei Haţegan (The Amsterdams, We Singing Colors). Ne-am strîns într-o sală de repetiţii, ne-a ieşit cover-ul, dar ne-a ieşit şi prima piesă – „Super Bored”. Ne-a plăcut şi am lansat-o, chiar dacă nu eram o trupă în adevăratul sens al cuvîntului. Am început să mă gîndesc serios ce fac. Fiecare avea alte priorităţi. Aşa am ajuns la formula actuală, în care compun piesele împreună cu Andrei Haţegan, iar pentru live-uri colaborăm cu muzicieni independenţi.

a consemnat Luiza Vasiliu

Cine-a făcut primele două clipuri? De ce Năstase? De ce Bendeac?

Primul clip e regizat de Vladimir Dembinski, editat de Tudor Popescu, iar cel de-al doilea e realizat din imagini de arhivă şi imagini filmate în studio, editate cu talent de Ştefan Pârlog.

Sincer ? Veşnicul răspuns: PR.

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Bendeac, mi s-a părut o combinaţie interesantă şi intrigantă între underground şi mainstream. O vedetă populară TV care joacă într-un clip al unei formaţii  de nişă. Pe lîngă asta, Mihai Bendeac e un actor foarte bun şi ne doream un produs de bună calitate.

La cel de-al doilea videoclip, „Who?”, am avut onoarea să lucrăm cu Ilie Năstase. Povestea se potrivea perfect. Un sportiv care s-a bucurat tot timpul de popularitate, exemplul perfect al unui om care nu a fost niciodată singur. În acelasi timp, acest videoclip este un omagiu adus marelui tenismen şi un mic semnal de alarmă vizavi de criza de valori prin care trecem.

Mai multe