Academia de Muzică, Viața fără Violență și Adoptă o Rețetă

16 februarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Asociația Inima Copiilor, care susține la Spitalul de Copii Marie Curie organizarea de misiuni medicale lunare cu medici specialiști din străinătate, va extinde acest program la Iași și Timișoara. Pentru inimile copiilor puteți face donații aici. Și Bolt va dona 1500 de euro către Inima Copiilor, după ce s-au strîns 1500 de comentarii cu inimi verzi la postarea lor de pe Facebook.

● O clinică de terapie cu cîini pentru cei cu tulburări din spectrul autist se deschide în județul Cluj și este prima de acest fel din România.

● Fundaţia Pro Patrimonio și UiPath Foundation au anunțat lansarea programului „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii”. Acesta se va derula în Casa George Enescu din Mihăileni (jud. Botoşani), reabilitată în ultimii ani printr-un proiect al Pro Patrimonio, O.A.R. și Fundația Remember Enescu.

● BGS a demarat campania „Viața fără violență”, prin care oferă gratuit, timp de un an, servicii de monitorizare și intervenție femeilor abuzate, victime ale violenței domestice.

● Comunitatea „Galaţi4x4” lansează campania „Adoptă o reţetă”. Aceasta dorește să organizeze caravane medicale prin satele fără medic din judeţ și să strîngă banii pentru a acoperi costurile cu medicamentele ale unor oameni necăjiţi din aceste zone.

● În prima lună de la relansarea proiectului Banca de Alimente, Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente. Acestea au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună.

● Un preot din Constanţa construiește la Techerghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezămînt unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate. Pînă acum, au fost investiți 300.000 de euro și ar mai fi necesari alți 40.000.

Termenul pentru depunerea formularelor de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit se va prelungi pînă la 25 mai. Dacă nu știți către ce ONG să donați, găsiți peste 1200 pe redirecționează.ro, platforma creată de Code for Romania și susținută de către Patria Bank și Fundația Globalworth.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe