Absent nemotivat

2 noiembrie 2017   Dileme on-line

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 17, în biblioteca Vilei Oromolu devenită spaţiul Qreator by IQOS (Bd. Aviatorilor 8 A, vizavi de staţia de metrou Victoriei) va avea loc prima întîlnire literară dintr-o serie intitulată „Absent nemotivat” şi moderată de Marius Chivu.

„E vorba de o serată literară unde voi invita cîte un scriitor să povestim şi să citim din opera unui scriitor din trecut, un maestru prea puţin cunoscut de public, uitat pe nedrept sau ale cărui cărţi se mai găsesc doar prin anticariate, adică un scriitor «absent nemotivat» din conştiinţa şi preferinţele de lectură ale cititorilor de azi. Invitatul meu de duminică este poetul Iulian Tănase cu care voi discuta despre poetul german de origine română Paul Celan (1920-1970), a cărui operă se află în curs de traducere - pentru prima dată integral - la Editura Polirom.” (Marius Chivu)

Construită în stilul Ludovic al XVI-lea în 1926 de către arhitectul Petre Antonescu (autorul Arcului de Triumf şi al Palatului Kretzulescu), Vila Oromolu a fost reşedinţa guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mihai Oromolu. Restaurată recent după planurile lui Dorin Ştefan, cel mai avangardist arhitect român contemporan, casa s-a redeschis în chip de hub cultural sub numele de Qreator by IQOS. Mai multe despre evenimentele din acest spaţiu găsiţi aici.

Mai multe