A doua ediție a burselor pentru jurnalism „Viitor la purtător”

25 mai 2015   Dileme on-line

DoR împreună cu NN România organizează a doua ediție a programului de burse pentru jurnalism pe teme sociale „Viitor la purtător”.

Jurnaliștii - angajați sau nu ai unei instituții media sau colaboratori – sînt invitați să aplice pentru una dintre cele cinci burse care vor fi acordate cu proiecte editoriale  care să exploreze relația românilor cu viitorul personal: Sînt fataliști? Pasivi? Dependenți de alții? Dimpotrivă? Suma alocată realizării fiecărui proiect este de 1250 euro (brut, echivalent în lei). Înscrierile în concurs se realizează în intervalul 19 mai – 7 iunie, proiectele cîştigătoare urmînd a fi anunţate pe 15 iunie 2015.

Obiectivul concursului este să contribuie la generarea de materiale jurnalistice ample (reportaje, anchete, portrete) care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal. Proiectele jurnalistice înscrise în concurs pot fi concepute sub formă de text, material foto, podcast sau documentar audio-video.

Selecția proiectelor va fi realizată de un juriu format din Cristian Lupșa, editor DoR, Georgiana Ilie, jurnalistă și fostă bursieră „Viitor la purtător”, Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef HotNews.ro, Petruț Călinescu (fotograf)  și Carmen Soare, director marketing NN România. Vor fi alese pentru finanţare propuneri care au în vedere schimbările sociale din România de azi, natura relațiilor dintre individ și familie, stat sau societate și modul în care transformările prin care trec acestea vor influența societatea în viitor.

„Este o mare bucurie pentru noi ca, alături de DoR, să lansăm a doua ediție a burselor pentru jurnalism pe teme sociale, dat fiind interesul ridicat de care a beneficiat acest concurs anul trecut în rîndul jurnaliștilor și materialele valoroase care au rezultat. Jurnaliștii sînt, credem noi, parteneri extrem de importanți în efortul de responsabilizare a românilor cu privire la propriul lor viitor financiar și, prin acest program de burse, ne dorim să îi susținem să dezvolte proiecte în care cred” declară Carmen Soare, director marketing NN România.

Vizitați www.decatorevista.ro/viitorlapurtator pentru mai multe detalii despre proiect, aplicația de înscriere și instrucțiuni de înscriere. Pentru întrebări suplimentare, ne puteți contacta la viitor@decatorevista.ro

Mai multe