„7 Days of Gratitude” - proiect realizat de Qreator by IQOS
Anul 2020 a însemnat, dincolo de toate, anul în care ne-au fost refuzate anumite bucurii, cum ar fi mesele în familie, îmbrățișările prietenilor, călătoriile. Nu au mai făcut parte din programul săptămînal de ieșit în oraș concertele, festivalurile sau mersul la teatru. Dacă publicului îi lipsește atmosfera unei săli de spectacol, a unui stadion electrizat de muzică, ne întrebăm cum s-au simțit artiștii în acest an, în care teatrele, cinematografele, arenele mari au fost mai mult închise decît deschise.
Pentru că ne aflăm însă la granița dintre ani, un moment prielnic pentru a ne transforma în promotorii zeului Ianus, cel care privea cu o față spre viitor și cu alta către trecut, Qreator by IQOS a invitat cîțiva colaboratori de-ai săi să își exprime motivele pentru care sînt recunoscători acestui an. Surprinzător sau nu, mai mulți artiști din domenii variate au găsit o mulțime de motive pentru care să fie recunoscători.
Anghel Damian este unul dintre actorii care au jucat teatru live, în aer liber, în luna decembrie, în frig și ploaie, în fața spațiului Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, alături de Marius Manole, Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Cătălin Babliuc, Irina Antonie și Alexandru Nagy, în spectacolul de teatru Două liniuțe. A jucat teatru cu multă dăruire pentru un public aflat la distanță, virtual, care a aplaudat prin emoticoane.
Dacă cei mai mulți dintre noi s-ar fi plîns de condițiile vitrege în care au fost nevoiți să joace, Anghel Damian a ales să vadă lucrurile altfel. Iată ce mărturisește acesta într-un clip realizat special pentru proiectul 7 Days of Gratitude, inițiat de Qreator by IQOS: „Sînt recunoscător acestui hachițos an pentru că m-a obligat să caut soluții. Datorită lui am aflat că poți să joci afară, în ploaie, la zero grade, și să nu simți frigul. Datorită lui am înțeles că azi e mai important decît ieri și mai important decît mîine. Îți mulțumesc, douămiidouăzeciule, pentru că mi-ai arătat că există mereu ceva pentru care să fii recunoscător.”
7 Days of Gratitude este un proiect inițiat de Qreator by IQOS, în cadrul căruia, timp de șapte zile, cu începere în prima zi de Crăciun și pînă în ultima zi a anului, artiști români din domenii diferite cu care Qreator by IQOS a colaborat în acest an, împărtășesc pe contul de Instagram și pe Facebook șapte povești de recunoștință, prin intermediul unor videoclipuri scurte.
Cel care a deschis seria acestui lanț al recunoștinței este Doru Trăscău, liderul trupei The Mono Jacks. Trupa a susținut, în timpul pandemiei, un concert live la Qreator by IQOS, în cadrul seriei de evenimente Qreator – Home Together Edition, un maraton de evenimente online live, care a adus virtual în casele românilor, concerte, spectacole de teatru, talk-uri, multă inspirație și un pic de normalitate.
Despre anul 2020, Doru Trăscău mărturisește: „Sînt recunoscător pentru că în 2020 am avut curajul de a îndrepta greșeli mai vechi. Un telefon și un îmi pare rău pot face foarte mult bine. Tu pentru ce ești azi recunoscător?”, invitînd comunitatea Qreator și publicul larg la un excercițiu de recunoștință atît de benefic în această perioadă.
În cadrul aceluiași proiect, ilustratoarea Yanna Zosmer spune: „Anul 2020 a fost un an atipic în care am învățat să trăiesc diferit, să dau telefoane lungi, în care m-am oprit puțin din viața care merge de-obicei pe repede-înainte. Sînt foarte recunoscătoare pentru diminețile în care nu am mai sărit din pat direct în frigul de afară. Am învățat și că weekend-urile pot fi pentru relaxare, nu pentru ieșit în oraș, pentru filme bune sau mai puțin bune, iar serile din timpul săptămînii, pentru gătit, ilustrat și multe, multe seriale. Sînt recunoscătoare pentru că anul acesta, deși diferit, mi-a dat ocazia să pun pauză cînd am nevoie, să fiu mai prezentă și să ilustrez mai mult.”
Pînă pe 31 decembrie, alți patru artiști cunoscuți, din domenii variate, vor împărtăși publicului larg învățăturile lor de anul acesta și lucrurile pe care le-au descoperit despre ei în 2020.
Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susţine sectorul creativ din România. Situat în Bucureşti, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativităţii din zona culturală bucureşteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduieşte, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei şi susţine dezbaterea între actorii culturali.