400 de tineri și-au dorit să învețe să acorde primul ajutor

18 noiembrie 2011   Dileme on-line

Campania „O viață poate depinde de tine!” lansată de către Asociația React și Vodafone România, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Serviciul de Transmisiuni Speciale și SMURD, a oferit în prima lună de proiect cursuri gratuite de prim ajutor pentru 400 de persoane.

La cursurile gratuite de prim ajutor organizate au participat elevi, studenți dar și public larg din București, Cluj, Piatra-Neamț, Tîrgoviște și Sibiu. Alți 600 de  cursanți vor învăța în luna noiembrie manevre precum resuscitarea cardio-respiratorie, oprirea hemoragiei și dezobstructia căilor aeriene.

Cursurile de prim ajutor, susținute de paramedici SMURD în cadrul proiectului, sînt în continuare gratuite și deschise iar cei care doresc să participe se pot înscrie pe www.salvez.ro, pentru a fi programați la următoarele sesiuni de instruire gratuită. Tot pe www.salvez.ro sînt prezentate clipuri cu principalele manevre de prim ajutor pe care orice parsoana ar trebui să le cunoască.

Asociația React și Vodafone România au inițiat campania "O viață poate depinde de tine”, pentru a responsabiliza publicul larg privind apelarea corectă la serviciul 112 și acordarea măsurilor de prim ajutor în situații de urgență.

Mai multe