2% pentru Oameni cu dileme

11 mai 2015   Dileme on-line

Dilema (veche) împlinit 22 de ani. Pentru o revistă din România de tranziție, această continuitate înseamnă foarte mult. Am schimbat editorii și patronii, dar ne-am păstrat spiritul. 

Azi, Dilema veche a devenit mai mult decît o revistă tipărită. Avem și ediție electronică, și pagină de Facebook, și o emisiune radio săptămînală în colaborare cu RFI. Plus Cluburile Dilema veche, o dată pe lună. Plus Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia, în fiecare an. Dar, mai ales, am construit o comunitate de oameni care au crescut și s-au format citind Dilema. Fiecare dintre dvs., cititorii noștri, schimbați România și ne faceți să ne dorim să mergem mai departe. 

Timpurile sînt din ce în ce mai neprietenoase cu presa. De aceea noi, membrii redacţiei, am înfiinţat, în 2012, Asociaţia "Oameni cu dileme".  Intenția noastră este ca, prin intermediul Asociației, să realizăm proiecte culturale în spiritul Dilemei. 

Ce-am făcut pînă acum

În cei trei ani de la înființare, Asociația “Oameni cu dileme” a organizat:

- două ediții (2013 și 2014) ale Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia (în colaborare cu Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și în parteneriat cu Adevărul Holding);

- concertul aniversar Alexandru Andrieș, “Interioare”, Sala Radio, 13 octombrie 2014;

- două dezbateri pe tema “A New Narrative for Europe”, la București și Alba Iulia (proiect finanțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România).

De asemenea, Asociația “Oameni cu dileme” a fost parteneră în două proiecte europene realizate de publicația online Osservatorio Balcani e Caucaso (think tank centrat pe observarea şi studierea schimbărilor sociale şi politice din Europa de Sud-Est, Turcia şi Caucaz): BeEU, care a urmărit desfășurarea campaniei electorale și a alegerilor pentru Parlamentul European și SafetyNet, o serie de articole și analize despre libertatea presei în Sud-Estul Europei.

Acum pregătim ediția a patra a Festivalului Dilema veche, care va avea loc pe 21-23 august 2015, tot în Cetatea Alba Iulia.

Cum funcționează

După cum se știe, Dilema veche este editată de Adevărul Holding. În baza unui acord dintre Asociația “Oameni cu dileme” și Adevărul Holding, Asociația are dreptul de a folosi brand-ul Dilema veche în organizarea de proiecte și evenimente culturale. În rest, am pus organizația în funcțiune prin mijloace proprii (modeste), iar pentru ceea ce am realizat pînă acum am beneficiat de finanțări pe proiecte de la Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean Alba (pentru Festival), Reprezentanța Comisiei Europene în România, Parlamentul European, Comisia Europeană (pentru celelalte proiecte).

Ce puteți face în sprijinul dilemelor. Puteți redirecționa 2% din impozitul pe venit, conform legii, către Asociația “Oameni cu dileme”. Statul nu prea are dileme cînd încasează impozite; mai bine, din venitul dvs., puteți ajuta la nașterea unor dileme și proiecte culturale noi. 

Puteți face donații în conturile: RO31RZBR0000060015470559 (LEI) sau RO05RZBR0000060017040972 (EURO), deschise la Banca Raiffeisen Bank, sucursala Piața Romană, București; titular: Asociația “Oameni cu dileme”, cod fiscal 31311643.

Ne puteți contacta prin e-mail (oamenicudileme@gmail.com) sau la numărul de telefon 0318603048.

Vă mulțumim că ne-ați fost aproape în ultimii 22 de ani și sperăm c-o să ne fiți cel puțin la fel de aproape în următorii 22. 

Mai multe