2,4 milioane de euro despăgubiri pentru familia lui Ionuț Anghel

31 mai 2015   Dileme on-line

A fost dat verdictul în cazul lui Ionuț Anghel, copilul de 4 ani omorît de cîini în apropierea parcului Tei din capitală, în 2013.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au decis, vineri, condamnarea lui Constantin Ciorăscu, administratorul firmei Tei Rezidenţial, pe care l-au găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Instanţa a dispus amendarea penală cu cîte 300.000 de lei a firmei Tei Rezidenţial, a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 şi a lui Constantin Ciorăscu, tot pentru ucidere din culpă.

Firma, instituţia publică şi Ciorăscu vor trebuie să plătească şi daune morale familiei lui Ionuţ Anghel. Astfel, judecătorii au dispus ca cei trei să achite cîte 600.000 de euro părinţilor copilului şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cum s-a produs tragedia?

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie 2013, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, îl arată pe copil şi pe fratele său în timp ce se jucau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare.

La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mînă de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după cîteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte cîteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc.

În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de cîini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul victimei fiind găsite sute de muşcături, declara atunci medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe