Theodor Paleologu: partidele n-au învăţat nimic după tragedia din Colectiv

28 octombrie 2016   Știrile RFI

Mobilizarea populaţiei care a ieşit în stradă după incendiul din clubul Colectiv e un lucru extraordinar, însă clasa politică nu a învăţat absolut nimic din această tragedie. Declaraţia a fost făcută la RFI de deputatul Theodor Paleologu, solicitat să spună ce s-a schimbat pe scena politică în anul care a trecut de la drama din Colectiv.

Theodor Paleologu crede că "în primul rînd, înainte de a vorbi de scena politică, trebuie să vorbim despre cei care au murit, despre cei care au pierdut prieteni, rude acolo, este în primul rînd o suferinţă umană, asta este cel mai important (...). Din punct de vedere civic, s-a produs o mobilizare extraordinară, care a fost de fapt rezultatul multor supărări acumulate, frustrări, revolte, acumulate în timp".

Deputatul declară că partidele "n-au învăţat absolut nimic. În cazul PSD-ului n-au de ce să-şi bată capul prea mult, pentru că oricum, electoratul lor este captiv, iar PNL-ul are o conducere incapabilă şi atunci nu e de mirare că nu au tras învăţămintele din această teribilă tragedie şi mai cu seamă n-au tras învăţăminte din revolta oamenilor faţă de clasa politică, faţă de sistemul de partide".

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe