RFI România se lansează la Timișoara, pe 96,9 FM

18 aprilie 2016   Știrile RFI

Marți, 19 aprilie, cu ocazia lansării în Timișoara, pe 96,9 FM, Radio France Internationale realizează 5 ore de emisiuni speciale, în direct, din tramvaiul RFI staționat în Piața Libertății.

Principalele teme ale actualităţii culturale din Timișoara vor fi prezentate de Mihaela Dedeoglu si invitatii ei în emisiunea Zebra, dimineața între orele 10:00 si 13:00.

Dupa-amiaza, între orele 15:00 si 16:00, Constantin Rudnițchi lansează o provocare în cadrul emisiunii Esențial: cum se poate replica în alte regiuni ale Romaniei modelul de succes al Timișoarei? Orașul cu o infrastructură dezvoltată datî de situarea în apropiere de granița de Vest a țării, cu o buna tradiție industrială și agricolă, dar și cu o administrație locală deschisă către investitori.

De la ora 16:00, tot in tramvaiul RFI, Ovidiu Nahoi, redactor-șef RFI Romania, realizează emisiunea Decriptaj avînd ca subiect Timisoara, orașul multietnic și multicultural. O adevarată fereastră a României către Europa Centrală, cu puternice legături economice și culturale cu această zonă.

RFI a aniversat recent 25 de ani de prezența radio în România, timp în care a promovat un jurnalism de calitate bazîndu-se pe două concepte cheie, libertate și responsabilitate. In această lume din ce în ce mai agitată RFI Romania rămîne un actor media care se interesează de ceea ce se întîmplă peste granițele țării, sprijinîndu-se pe o echipă redacțională aflată la București și Paris, dar și pe o rețea de corespondenți prezenți în mai mult de zece țări.

Mai multe