RFI România aduce radioul în liceu

28 septembrie 2017   Știrile RFI

Vineri, 29 septembrie, de la ora 10 începe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din capitală. Prima ediţie are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”, în cadrul inedit al sălii de clasă.

Proiectul „Cu Zebra la şcoală” își propune să abordeze dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană şi să încurajeze dialogul dintre elevi și invitați. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare și difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat in liceu şi vor fi co-producătorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

Vor participa personalități reprezentative pentru viața culturală românească, pentru implicarea lor în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător şi reprezentanți ai domeniilor profesionale specifice liceului.

Invitații vor pune într-o nouă perspectivă rolul autoeducației, responsabilitatea pe care fiecare tînăr o are față de viitor şi vor discuta despre cum trebuie să se raporteze tinerii la un produs cultural, fie că e vorba de o clădire nouă în cartierul în care locuiesc, alegerea unui spectacol, vizionarea unui film sau a unei emisiuni de televiziune.

„Cu Zebra la şcoală” este un proiect cultural cu şi despre liceeni în cadrul Programului cultural „București, Oraș participativ” finanțat de către Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Mai multe