Nicolae Manolescu la RFI: Proiectul de ţară riscă să fie un eşec

5 octombrie 2016   Știrile RFI

Proiectul de ţară va eşua, dacă va fi realizat de politicieni de mîna a doua, declară într-un interviu la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. El consideră că din comisia prezidenţială ar fi trebuit să facă parte "oameni de o anumită anvergură intelectuală".

Nicolae Manolescu spune că nu înţelege ce anume va propune comisia care se va ocupa de proiectul de ţară: "Nu prea înţeleg despre ce e vorba. Un proiect de ţară presupune, cred, mai multe capitole sau mai multe domenii, deci nu este un proiect politic, presupun că este un proiect care priveşte şi economia şi cultura şi în general societatea românească, pusă într-o perspectivă ceva mai lungă".

El critică inclusiv componenţa comisiei: "În capul meu ar fi fost ca să fie convocaţi şi puşi să gîndească proiectul acesta oameni de o anumită anvergură intelectuală, personalităţi din domeniile pe care le are în vedere proiectul. Deputaţi, un fost ministru, deputaţi de care n-am auzit nimic, nu ştiu să fi făcut ceva în Parlament, nu ştiu cu ce se ocupă, nu sînt personalităţi, mi se pare destul de ciudat cum se face comisia asta. Pe urmă, presupun că proiectul o să aibă şi o dimensiune politică. Greu de imaginat. Nu prea ştiu ce caută politicienii acolo".

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe