Gabriel Liiceanu: Problema doctoratelor plagiate zgîndăre toată clasa politică

12 octombrie 2016   Știrile RFI

Problema doctoratelor plagiate este enormă şi zgîndăre întreaga clasă politică. Iată ce spune la RFI scriitorul Gabriel Liiceanu, care comentează votul Senatului privind doctoratele, vot care a provocat demisia lui Viorel Barbu, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Camera superioară a Parlamentului a respins reexaminarea legii prin care universităţile sînt cele care retrag doctoratele.

Filozoful Gabriel Liiceanu spune că votul Senatului este doar o etapă: "Cred că e o etapă într-o luptă. Nu cred că e, aşa cum s-au grăbit mulţi să spună, că-i aruncarea peste bord a capacităţii a ministerului sau a CNATDCU de a contesta doctoratele şi de a aduce la lumină plagiatele, pentru că ceea ce s-a omis să se spună în presă este că în clipa de faţă, atestarea doctoratelor urmează legea care implică CNATDCU. Ce s-a întîmplat în Senat, dacă înţeleg eu bine priveşte lucrurile începînd de acum înainte. Or doctoratele care au fost luate în discuţie, cu zece ani vechime, 15-20, deci de la Ponta citire pînă la Oprea şi ceilalţi care mai sînt cad sub incidenţa legii de funcţionare CNATDCU. CNATDCU nu şi-a pierdut obiectul de activitate cîtuşi de puţin, pentru că avem în urmă enorm de multe doctorate, care intră în discuţie".

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe