Frank-Walter Steinmeier: apeluri la calm

16 august 2016   Știrile RFI

Ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită în Rusia, reaminteşte Moscovei şi Kievului că trebuie să respecte acordurile de la Minsk. Vizita demnitarului german intervine într-un moment cînd între Rusia şi Ucraina au izbucnit noi tensiuni legate de Crimeea.

Seful diplomaţiei germane a lansat un apel la calm şi la respectarea acordurilor de la Minsk, evocînd şi o posibilă întîlnire la nivel înalt, la început de septembrie, între Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa (aşa-numitul "format Normandia", creat special pentru soluţionarea crizei din estul Ucrainei). Frank-Walter Steinmeier a participat, luni 15 august, împreună cu omologul său rus Serghei Lavrov, la o întîlnire cu studenţii de la Universitatea Boris Ielţîn de la Ekaterinburg unde s-a mai exprimat şi în favoarea unei "apropieri între Rusia şi Uniunea Eurpeană".

De partea sa, Serghei Lavrov, consideră că toată lumea trebuie să-şi păstreze sîngele rece. "Pentru moment esenţial este să nu cedăm în faţa emoţiei, să nu acţionăm într-o manieră extremă ci să stabilizăm situaţia cu reţinere", a spus el.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe