De unde se știu doamna Shhaideh și dl. Dragnea

22 decembrie 2016   Știrile RFI

Propunerea de prim-ministru, în persoana doamnei Sevil Shhaideh, a fost realmente o surpriză. Premierul propus este un nume practic necunoscut în politica mare. În acelaşi timp, Shhaideh nu a ieşit în evidenţă nici în ceea ce priveşte profesia, fiind o prezenţă extrem de discretă, departe de luminile rampei.

Cu toate acestea, traseul profesional al doamnei Shhaideh trebuie analizat şi poate să ofere cîteva repere faţă de calităţile care au propulsat-o spre o viitoare funcţie de premier. Din unele puncte de vedere, Sevil Shhaideh este un fel de tehnocrată a PSD. Dar cu o serie de specificităţi.

Aşadar, premierul propus a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, în anul 1987. Aşa cum se întîmpla în acea perioadă, Shhaideh şi-a început cariera la o întreprindere de stat din domeniul agricol şi din 1993 s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa. Mai întîi, a lucrat în domeniul serviciului informatic (conform pregătirii sale), apoi a promovat ca director la departamentul de proiecte al consilului. Nu este clar care au fost proiectele coordonate de doamna Shhaideh, cert este că în acea perioadă, în anii 2010, a avut loc o întîlnire ce se dovedeşte astăzi a fi providenţială. Doamna Shhaideh a lucrat şi pentru Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, uniune condusă, în acea perioadă, chiar de Liviu Dragnea.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe