Bani de la guvernul pentru "Cumințenia Pămîntului"

6 octombrie 2016   Știrile RFI

Guvernul a pregătit, potrivit unor surse guvernamentale, un proiect de ordonanță de urgență care prevede completarea pînă la 11 milioane de euro, de la bugetul de stat, a sumelor pentru cumpărarea operei lui Brîncuși.

Banii vor însă recuperați, se speră, tot din donații, iar pentru asta va fi prelungită campania de donații pînă la 31 octombrie 2019.

Potrivit proiectului de OUG, publicat de Ministerul Culturii, măsura este necesară "pentru a nu pierde posibilitatea unică de a achiziționa acest bun de valoare culturală extraordinară", avînd în vedere că, pînă la 30 septembrie 2016, sumele donate nu ating echivalentul în lei a 6 milioane euro.

"Diferența între sumele donate și virate și suma echivalentă în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strîngere a donațiilor va fi reluată și se va derula pînă la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget. Facilitățile fiscale, condițiile și procedurile se aplică în mod corespunzător și pentru noua campanie pînă la 31 octombrie 2019", se arată în proiectul de OUG.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe