A început Festivalul de la Sibiu

10 iunie 2016   Știrile RFI

La Sibiu începe vineri 10 iunie ce-a de-a 23-a ediţie a unul festival al teatrului şi al artelor care a ajuns unul dintre cele mai importante din Europa şi chiar din lume. Iniţiat cu 23 de ani în urmă de actorul Constantin Chiriac, festivalul a dat un impuls considerabil oraşului Sibiu, care a fost capitală culturală europeană în 2007.
Sibiul era parcă făcut să devină un loc al festivalurilor şi al evenimentelor culturale. Pentru România el are aceeaşi semnificaţie ca oraşul Avignon în Franţa, altfel spus reprezintă un tezaur arhitectural destinat să inspire creativitate şi să incite la pelerinaje culturale. In caietul program al festivalului se precizează că anul acesta, între 10 şi 19 iunie, vor avea loc 452 de evenimente la Sibiu, în 67 de spaţii de joc, fiind aşteptaţi 2850 de artişti din 70 de ţări.

Cîteva mari personalităţi regizorale europene fac deplasarea la Sibiu, iar criticul George Banu animă o serie de dialoguri cu mari nume ale teatrului contemporan. Festivalul îl omagiază şi pe Shakespeare, de la moartea căruia au trecut 400 de ani.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe