RAI 2.0

26 iulie 2011   Dilematix

Acum mult timp, chiar înaintea Big Bang-ului, Dumnezeu a creat Ra­iul: Raiul disco, Raiul sport, Raiul e­lectro şi Raiul 2.0 beta. După vreo 2000 de mi­lioane de decenii şi vreo 12 Raiuri 2.0 be­ta, Dumnezeu a decis să creeze Raiul 2.0 du­pă proiectele lui Leonardo da Vinci şi ale lui Bill Gates. Acum iată că renumitul ziar Hea­ven Times scrie mai multe informaţii de­spre noul tărîm:

● îngerii vor evolua de la îngeri 2.0 la în­geri 3.0, turbo, cu aripi cu semnalizare so­no­ră şi luminoasă;

● la fiecare 20 de metri vom avea un ma­gazin de îmbrăcăminte şi unul de aripi de lux. Se vînd aripi de înger, aripi de motor şi aripi de Ferrari ca să avem şi o pată de cu­loare;

● clădirile vor avea un design modern şi al­bastru, toate cu marginile rotunjite, după pro­iectul arhitectului Nor Claudiu (zis Cloudy);

● maşinile poluante se vor înlocui cu ma­şinăriile zburătoare ale lui Da Vinci;

● se desfiinţează graniţa cu IAD, ceea ce e bine! Trupele de îngeri grăniceri se vor con­verti în programatori care să scrie in­ter­faţa PS3 cu XBox Kinect, Mac OS cu Win­dows şi IPhone cu Google Android;

● tematica „albă“ va fi înlocuită cu te­ma­tica „viitorul azi“ şi vor apărea la fiecare colţ de stradă cinematografe albastre cu pro­iecţii de fapte bune, în direct de pe Pă­mînt;

● să nu uităm că cele 60 de trepte de lemn, pe care trebuie să le urci cînd mori, vor fi înlocuite cu scări rulante, noi şi foarte si­gure!

Acestea sînt informaţiile oferite, dacă nu aţi văzut cumva deja reclamele pe Rai Uno şi Rai Due. Nu uitaţi că apartamentele în RAI 2.0 sînt scoase deja la vînzare şi costă cel puţin 2000 de fapte bune şi cel mult 5 pă­cate iertate.

Odată cazaţi în Rai 2.0, veţi fi brusc lo­viţi de Stilul Art New(veau) al secolului al XXV-lea, stil super „şmecher“. Vă previn, to­tul va fi diferit: azi hotdog cu muştar, mîi­ne coldcat cu maioneză!

Cum spuneam, în ziua de mîine nu ne vom îmbrăca, vom fi tatuaţi tem­po­rar cu haine „şmechere“. Hainele to­tuşi vor ascunde pielea şi vă asigurăm că nu se vede nimic prin ele. Pantofii? Simplu, ei nu vor fi înlocuiţi, dar vor avea ven­ti­la­toa­re pentru a zbura. Şepcile? Da, genial, şepci pictate. Şepcile vor fi înlocuite de su­per „şmechere“ plăci de fibră de carbon co­lo­rată, care vă vor proteja de razele ultra­vio­lete.

Am uitat să vă spun că soarele a devenit ra­dioactiv şi oraşul e acoperit cu o cupolă de oţel, pe care ziua se proiectează desene ani­ma­te şi noaptea... alte desene animate.

De asemenea, să nu uităm că, înainte, ani­malele de companie erau cîinii şi pisicile, iar acum oamenii preferă pufoşenia (un mic ghem cu doi ochi care, cînd înjuri, îşi pune un scut şi, cînd vorbeşti frumos, spune „Te pup“). Să nu uităm TV-ul, care acum va fi în­locuit cu noul şi super „şmecherul“ PORC (Po­werful Ocular Resolution Company), adi­că lentile de contact pe care poţi urmări pro­gramele TV. Se pot găsi în mai multe cu­lori şi de mai multe dimensiuni, dar sînt la mare căutare cele căcăniu în dungi.

Totuşi, sper că nu v-a înfricoşat nimic şi că visaţi în continuare să trăiţi în RAI 2.0!

Teo NEGUŢ, clasa a VI-a, Şcoala Euro­peană, Bucureşti

Mai multe