Gloomville

26 iulie 2011   Dilematix

Clădiri

Casele din Gloomville sînt clădiri în for­mă de paralelipiped dreptunghic, clă­dite din piatră extrem de dură şi a­co­perite de iederă otrăvitoare. ATENŢIE! NU ATINGE PEREŢII CASELOR! POŢI CĂ­PĂ­TA INFECŢII FATALE! Mda, iedera asta face multe ravagii, mai sigur să stai depar­te de ea! În secolul al XVIII-lea, pro­prie­tarii unor astfel de case dădeau foc la ie­deră, dar aceasta, carbonizîndu-se, emana un gaz toxic, mulţi oameni nevinovaţi mu­rind din această pricină. Dar să revenim, to­tuşi, la clădirile noastre… îţi explicam for­ma acestora (paralelipiped dreptunghic) şi ma­terialul din care sînt făcute (piatră – gra­nit mai exact). Şi, mda, TOOOOAA­AAAA­ATE casele din Gloomville sînt iden­tice, numai ici şi colo mai vezi vreun bloc de pe care cade tencuiala. Ah, apropo, şi pe blo­curi creşte iederă otrăvitoare.

Străzi

Ne, ne, ne, să nu cumva să crezi că stră­zi­le din Gloomville sînt asfaltate. Pe jos e nu­mai noroi. Foarte des te afli în pericolul de a călca într-o balegă de vacă (am uitat să men­ţionez că, în Gloomville, lumea merge că­lare pe vaci). Dar lasă că nu-i nimic… o să ai noroc!!! Ah, pardon... ÎN GLOOMVILLE NU EXISTĂ NOROC!!!

Orăşenii

Mai ştii că ţi-am povestit de vremea a­ceea în care lumea dădea foc la ie­dera otrăvitoare? Ei, păi atunci, din cauza gazului atît de toxic, a murit mai toată populaţia umană a Gloomville-ului. Pu­ţinii zombie care locuiau pe-atunci acolo au profitat de ocazie şi s-au răsculat îm­po­tri­va oamenilor, reuşind să îi învingă. Pe cei ca­re li se opuneau, i-au gazat cu iederă. (Trebuie menţionat că zombie sînt imuni la ie­dera otrăvitoare). Cucerind, astfel, oraşul, ma­leficii zombie şi-au chemat cumnaţii: VAM­PIRI, VÎRCOLACI, LINCANTROPI, FAN­TOME, SPIRITE, SPECTRE, şi tot fe­lul de creaturi îngrozitoare. Care formează a­cum populaţia din Gloomville.

Vremea

Soarele nu răsare NICIODATĂ! Păi, nu‑i logic…? Lumina ar ucide creaturile nop­ţii.

Kitty GÎRJĂU, clasa a VI-a, Şcoala Euro­peană, Bucureşti

Mai multe