Se lucrează pe Calea Victoriei

18 mai 2014   DILEMABLOG

Se lucrează pe Calea Victoriei. Din cîte se pare, trotuarele vor fi lărgite iar carosabilul - îngustat. Citesc, pe reţelele de socializare, tot felul de comentarii maliţioase sau ironice. Atitudinile merg de la "asta ne lipsea" pînă la "după ce că era singura arteră cu sens unic pe care se circula rezonabil, vor s-o distrugă şi pe asta". Nu înţeleg care e zarva. Lucrările acestea erau promise de mult. Susţinătorii diametralei Uranus-Piaţa Victoriei ar fi trebuit să ştie că unul dintre obiectivele acestui imens proiect de urbanism a fost tocmai reducerea traficului pe bulevardul istoric. Şi că reducerea carosabilului era un element înscris în proiect.

În plus, Calea Victoriei n-a fost dintotdeauna o şosea cu patru benzi de circulaţie, cu sens unic şi trotuare înguste. Pînă acum vreo zece ani, cînd s-au îngustat trotuarele (pînă la eliminare, pe alocuri), Calea Victoriei era zonă de promenadă. Ceea ce se întîmplă acum e doar o semi-reparaţie pentru construirea mega-bulavardului Uranus-Piaţa Victoriei. Şi un gest timid şi insuficient prin care se încearcă protejarea imobilelor de patrimoniu situate de-a lungul unuia dintre cele mai vechi bulevarde ale oraşului după distrugerea ilegală a zeci de clădiri valoroase în zona Buzeşti.

Altminteri, chiar nu pricep furia şoferilor. Pe lumea asta mai există şi pietoni. De abia aştept să mă plimb, la pas, pe Calea Victoriei.
 

Mai multe