Întortocheatele căi ale aerului

18 iulie 2014   DILEMABLOG

Presa din toată lumea scrie că în avionul aparţinînd Malaysia Airlines care s-a prăbuşit joi (17 iulie) în Ucraina,  doborît, pare-se, de o rachetă sol-aer, printre cei 298 de pasageri care au murit se afla şi un cuplu australian - Maree şi Albert Rizk. Se întorceau în Australia dintr-o vacanţă de o lună petrecută în Europa. 

Maree era fiica vitregă a Kaylenei Mann, o femeie care şi-a mai pierdut un frate şi o cumnată în cursa 370, adică în acel avion (tot Malaysia Airlines) dispărut acum cinci luni fără urmă, undeva prin Oceanul Indian. Întreaga familie se luptă acum, după cum spune un alt membru al ei, să  înţeleagă şi să accepte cele două lovituri similare ale sorţii.

Pe data de 1 iunie 2009, un cuplu de pensionari din Italia, Johanna şi Kurt Ganthaler, au petrecut o vacanţă în Brazilia. În ultima zi, la întoarcere, au întîrziat la aeroport şi au pierdut cursa Air France 477 Rio de Janeiro – Paris, cea care s-a prăbuşit în Atlantic. Toţi cei care s-au aflat la bordul acelui avion şi-au pierdut viaţa. Aşadar, graţie  întîrzierii la aeroport, Johanna şi Kurt au scăpat. Au ajuns în Europa cu un alt avion iar 10 zile mai tîrziu, în Austria, au avut un accident de maşină în care ea şi-a pierdut viaţa.

Asta nu ar trebui să însemne că fericitele persoane care n-au reuşit să se îmbarce joi, la Amsterdam, în avionul doborît în Ucraina ar fi în vreun pericol...
 

Mai multe