DNA şi ICR

12 decembrie 2014   DILEMABLOG

Acuzat că a micşorat bugetul DNA cu o treime, premierul le-a răspuns jurnaliştilor:

„Eu nu am acces la datele din bugete, atît timp cît ele sînt la fiecare ordonator de credite. (...) Aşa încît, dacă vrem să le spunem oamenilor adevărul, să nu-i mai prostim în continuare, cu Ponta care taie bugetul...Ponta nu poate nici să-l taie, nici să crească bugetul”. O declaraţie  antologică.

Pentru amănunte, i-a trimis pe ziarişti la ministrul Vâlcov. Cam aceeaşi atitudine avea premierul şi cînd era întrebat despre lipsa măsurilor pentru un vot civilizat în diaspora.

Pe scurt, ori promovează politici pe care nu şi le asumă public, ori nu ştie ce anume se petrece în propriu său guvern. Nici nu ştii care variantă o fi mai bună.

De amintit ar fi însă, că în urmă cu mai bine de doi ani, tot sub guvernarea Ponta, şi  tot cu vreo 30%, s-a tăiat din şi bugetul ICR.

Nici atunci premierul n-a recunoscut reducerea, ba, mai mult, a susţinut că  ICR ar fi avut un buget mai mare decît Ministerul Culturii, ceea ce era complet neadevărat. ICR era pe atunci o instituţie care  funcţiona cam cum funcţionează astăzi DNA, adică foarte eficient.

Dar, să zicem că acolo era vorba de cultură şi că premierul nu era foarte în temă. Acum însă, la DNA e vorba de justiţie, de procurori. Şi parcă ştiam că Victor Ponta chiar procuror a fost. Sau nu...
 

Mai multe