Deschidem Blogul cititorilor

20 noiembrie 2014   DILEMABLOG

 „Uneori, scrisorile lor sînt mai bune decît articolele noastre”, spunea adesea Radu Cosaşu, pe vremea cînd avea grijă de pagina de scrisori a revistei. 

Pagina cititorilor a fost dintotdeauna unul dintre punctele forte mai întîi ale

, apoi ale

. Săptămînă de săptămînă, vreme de peste două decenii am publicat scrisorile trimise prin poştă de cititorii noştri, cele mai multe dintre acestea legate de temele dosarelor noastre, dar nu numai. 

Pe vremea cînd pagina cititorilor era îngrijită de Radu Cosaşu şi purta pe frontispiciu celebrul citat din povestirea „Lecţia de chimie”  de William Faulkner („«Adevărul nu se confundă întotdeauna cu dreptatea». «Unde ai citit asta?» «În toate cărţile bune»”), alcătuiam, în mod periodic, cîte un dosar intitulat „Hyde Park” în care reproduceam cele mai bune scrisori primite pe adresa redacţiei.

Cîțiva dintre actualii redactori ai revistei au debutat la rubrica „Aduse cu poşta”: Ana Maria Sandu, Cristian Ghinea, şi Marius Chivu au trimis mai întîi scrisori înainte de a primi rubrici în paginile revistei.

Odată cu pierderea obişnuinţei de a scrie de mînă şi a trimite epistole în plicuri timbrate, tendinţă care a coincis şi cu lansarea noului site al revistei, comentariile cititorilor noştri au început să vină mai întîi pe e-mailul revistei, apoi s-au mutat treptat în online, în subsolul articolelor.

În ultima vreme, însă, cîteva scrisori electronice reproduse în revistă şi ulterior postate şi pe site-ul nostru, preluate pe blogul Adevărul şi ulterior share-uite pe Facebook, au făcut ocolul Internetului, adunînd zeci de mii de vizualizări şi stîrnind numeroase comentarii. Le puteți (re)citi

,

și

.

Dacă opiniile cititorilor noştri sînt atît de relevante, de ce să nu le oferim un blog chiar pe site-ul

Începînd cu această lună, vom posta pe site și pe Facebook o serie de teme, subiecte şi întrebări la ordinea zilei, iar cele mai bune opinii vor fi selectate săptămînal pe

în noua secţiune denumită „Blogul cititorilor”.

Dragi cititori, blogul Dilemei vechi vă aparţine!  


Temele pe care vi le propunem săptămîna aceasta sînt 1. Ce speranțe și așteptări aveți de la noul Președinte; 2. Cum se descurcă copiii dvs care sînt în clasa I fără manuale. 

Așteptăm textele dvs pe adresa dilema@satiricon.ro, pînă marți, 25 noiembrie.

Iar săptămîna viitoare o să vă propunem alte subiecte.

Foto: Marilyn Monroe

Mai multe