Ce părere aveţi despre noul timbru cultural?

20 februarie 2015   DILEMABLOG

Dragi cititori, blogul Dilemei vechi vă aparţine!

Vom posta pe site şi pe Facebook, ca şi pînă acum, o serie de teme, subiecte şi întrebări la ordinea zilei. Cele mai bune opinii sînt selectate săptămînal pe www.dilemaveche.ro, într-o nouă secţiune denumită "Blogul cititorilor".

Tema pe care v-o propunem săptămîna aceasta este următoarea:

Senatul României a aprobat de curînd, tacit, introducerea unui nou timbru cultural. Legea se află în prezent în dezbaterea Camerei Deputaților.

Pentru cărți, se preconizează înlocuirea vechiului timbru literar (2% din prețul cărţii) cu un timbru de un leu, indiferent de preţul cărţii vîndute. 
Uniunea Scriitorilor din România susţine că introducerea noului timbru va ajuta la înlăturarea evaziunii fiscale din domeniul cărţii.
Între timp, se spune că piaţa de carte din România este în scădere: editurile se plîng că vînzarea de carte merge tot mai prost şi că numărul cititorilor de carte tipărită este tot mai mic.

Cum credeţi că va afecta noul timbru consumul de carte? Credeţi că va da rezultatele scontate sau că va aplica o lovitură de graţie pieţei de carte? Cît sînteţi dispus să plătiţi, în momentul de faţă, pentru o carte?

Aşteptăm textele dvs. pe adresa dilema@dilemaveche.ro, pînă marţi, 3 martie.

Săptămîna viitoare o să vă propunem alte subiecte.

Mai multe