Caracter în politică? Ei bine, iată!

8 martie 2019   DILEMABLOG

Sînt impresionat de gestul lui Nicușor Dan și îl aplaud. Pentru a-și salva foștii colegi dintr-o încurcătură în care singuri, din nepriceperea lor, au ajuns, se reînscrie în USR, semnează ce e de semnat, și apoi revine în afara partidului. Deși este supărat pe ei, deși continuă să spună că ultimul Congres USR nu a fost corect și că a pierdut necinstit alegerile interne, Nicușor Dan înțelege foarte bine cît de important va fi pentru alegerile care vin ca Alianța USR-PLUS să poată fi prezentă pe buletinele de vot și trece, pentru o zi, peste supărare. 

Nu știu dacă acest gest le va fi de folos. Fără să știu dosarul, doar din ce dă presa, nu prea cred. ICCJ se va pronunța asupra legalității deciziei BEC pe baza actelor care au fundamentat-o și nu pe baza unor noi acte venite între timp. Nu-i mai puțin adevărat că ICCJ ar putea găsi și argumente să răstoarne decizia BEC, dacă va considera, de pildă, că o anume nulitate relativă a fost acoperită în timpul procedurii din fața ei (asemenea nulități pot fi acoperite oricînd). Se poate și asta. Vom vedea. 

În orice caz, mie mi se pare că ceea ce face astăzi Nicușor Dan este o dovadă de caracter și de responsabilitate, cum rar am putut vedea în politică. Asta chiar mă face să-mi pară rău că a plecat, deși nu vă puteți imagina cît de solidar mă simt cu toți cei care ies din politică. :)) 

Și ca să nu credeți că scriu aceste rînduri altfel decît din admirația pentru gestul lui Nicușor Dan, precizez clar că sînt șanse foarte mici să votez Alianța USR-PLUS – am opțiuni mult prea diferite de ale lor în chestiuni care sînt importante pentru mine, de la proprietatea privată și rolul statului în economie, pînă la familie, educație și rostul religiei în cetate.

Mai multe