Ador statul maximal...

22 noiembrie 2014   DILEMABLOG

Haideți să vă povestesc o chestie. Știți cum colectăm noi cărți ca să le ducem în bibliotecile rurale din Moldova. Dacă nu știți, vedeți pe pagina proiectului. Suntem ușor victime ale propriului succes - în sediul CRPE, ambele etaje sunt pline de cărți. 

Acum organizăm transportul. Avize peste avize. Dar cel mai tare e certificatul epidemiologic și radiologic. Da, statul trebuie să fie sigur că nu infectăm lumea cu cărți. 

Numai că nu e clar cine trebuie să ne dea certificatul și cum. Ministerul X zice că ministerul Y. Direcția cutare zice că nu ei, ci ăia de la Vamă. Vama zice că ei nu au cum să dea certificatul, doar îl cer. Pînă la urmă am găsit un domn înțelept la un minister. A zis: "domle, emite-l singur. Pui siglă, ștampilă și semnezi și gata. Ăla e certificatul. Răspunzi pentru cărți". Ne-am lămurit. Deci statul ne cere aviz, dar ni-l dăm singuri. 

Deci, ca să știți, tocmai am emis și am semnat un certificat epidemiologic și radiologic. Tot am făcut eu liceul de chimie înainte să fac eroarea cu Facultatea de Științe Politice. Mă întorc la meserie. 

Parol!

Despre proiectul "Cărți peste Prut"

Prin acest proiect colectăm donații de cărți, echipamente IT și bani pentru a sprijini bibliotecile rurale din Republica Moldova.  Bibliotecile rurale din Republica Moldova au nevoie de cărți în limba română. Cărțile vechi, scrise în grafie chirilică, nu-i motivează pe copiii și tinerii de la sate să viziteze bibliotecile.

Facem apel către românii din dreapta Prutului să susțină bibliotecile rurale din Republica Moldova cu cărți în limba română. De asemenea, încurajăm donațiile de echipamente IT, bani sau alte bunuri care ar ajuta la modernizarea bibliotecilor sătești din Moldova.

Acest proiect este realizat de

cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Detalii,

Mai multe