TeachU, Bursa Binelui, Ghidul Donatorului

31 mai 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Geometry, o agenție de End to End Creative Commerce, a anunțat o soluție inovatoare de protecție împotriva virușilor, și anume un dispozitiv ce aplică instant un strat de lichid dezinfectant pe orice tip de mîner, eliminînd răspîndirea germenilor. 

● 140 de spitale din România au fost aprovizionate gratuit de DPD România cu 7,5 tone de echipamente de protecţie. DPD România a oferit livrări gratuite de materiale și echipamente în cadrul unor acțiuni realizate de Guvern, Organizația Salvați Copiii, Asociația Zi de Bine și companii private. 

● O echipă de tineri din Cluj a lansat TeachU, prima platformă de meditații gratuite din România. 

Bursa Binelui, platforma de fundraising inițiată de Banca Comercială Română în parteneriat cu Euplatesc.ro, a strîns de la începutul anului și pînă în prezent 6.000 de donații însumînd 100.000 de euro. 

● Proiectul educațional Școala din valiză, desfășurat de fundaţiile World Vision România şi Vodafone România, s-a extins la 11.000 de beneficiari de la începutul stării de urgență. 

● ONG-ul Carusel a lansat Ghidul Donatorului, pentru cei care doresc să doneze haine, lenjerii de pat sau alte accesorii pentru cei nevoiași. 

● Mîine, 2 iunie, va fi lansată Raiffeisen Art Proiect, o platformă online pe care se vor găsi spectacole și proiecte culturale, live sau înregistrate. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe