Spital din donații, Familia România, colectare deșeuri electrice

22 iunie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Spitalul modular pentru pacienții cu coronavirus, construit de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului Elias, a fost finalizat. Spitalul a costat peste 2 milioane de euro și a fost ridicat exclusiv din donații adunate în ultimele două luni. Peste 250.000 de persoane au donat prin SMS, iar peste 650 de companii au sponsorizat proiectul. 

● Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor au demarat o nouă campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice. Deşeurile se ridică de la domiciliu, iar participanţii sînt recompensaţi pe loc cu tichete valorice în funcţie de greutatea şi de tipul echipamentelor predate.  

● De Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, Heist Industries, cu susținerea Asirom, a lansat Familia România, prima platformă care conectează posibili donatori de sînge. 

● Organizația Salvați Copiii donează 2.000 de tablete copiilor fără acces la educație. 

● AMAZON România a donat 22.000 de lei pentru campania România Salvează România, derulată de Crucea Roșie Română.  

● Asociația Ateliere Fără Frontiere și OMV Petrom au donat elevilor fără posibilități materiale din 14 localități din județul Bacău 200 de calculatoare recondiționate. 

● Unilever, prin brandul Betty Ice, a contribuit în campania 1 centimetru de fapte - cu toții în linia întîi, inițiată de Ștefan Mandachi, cu 320.000 de euro pentru achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă. Campania a ajuns la final, fiind strînse 1,5 milioane de euro de la 33.2019 donatori. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe