Șofer de Suflet, Digitaliada, #TransparențaCreșteEficiența

24 mai 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Platforma interactivă Digitaliada lansată de FundațiaOrange a adăugat și un modul gratuit de videoconferințe, util pentru elevi și profesori în organizarea de cursuri online.  

● Cu sprijinul Rompetrol, Șofer de Suflet este noul proiect al echipei MagiCAMP, pentru familiile cu copii cu afecțiuni oncologice care nu au propriul autovehicul. 

● MOL România sprijină Fundația pentru Parteneriat și acordă 100.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție la SJU Sfîntu Gheorghe, SJU Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. 

● AntiCovidTM a demarat campania #TransparențaCreșteEficiența, prin care solicită autorităților locale răspunsuri clare la întrebări care preocupă întreaga comunitate locală.  

● Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a fost dotat cu aparatură în valoare de 500.0000 de lei, provenind din donații strînse prin platforma Donează pentru linia întîi. 

● Studenții de la Universitatea din Craiova au reușit să realizeze și să doneze 50 de porți de decontaminare pentru unități spitalicești, dar și pentru unități școlare.  

● Un grup de pasionați de gastronomie din Oradea pregătește în fiecare weekend zeci de porții de mîncare pentru medici și personalul care asigură triajul la frontiera Borş. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirecționează.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe