SMS pentru Viață, Intră în Cercul SolidarITății, Cititori pentru scriitori

19 iulie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În România, în ultimii 7 ani, peste 10.000 de persoane și-au donat ziua de naștere sau au alergat zeci de kilometri pentru a strînge bani prin Galantom, una dintre cele mai cunoscute platforme de fundraising din România.

● Herculane Project a finalizat intervențiile de la nivelul învelitorii pentru 12 zone ale Băilor Neptun, dintre care patru au fost reconstruite de la zero, deoarece nu existau. 

● În ultimele 12 luni, Asociatia M.A.M.E. a oferit îndrumare socio-medicală, informare și consiliere pentru 328 de persoane adulte cu boli grave, în cadrul proiectului „SMS pentru Viață”, susținut de Fundația Vodafone Romania cu 161.000 lei. 

● Zeci de calculatoare, laptopuri și tablete recondiționate vor ajunge la copii săraci, pentru a le folosi la eventualele cursuri online după reînceperea școlii, prin campania „Intră în Cercul SolidarITății”, lansată de organizația Ecotic. 

● Au fost strînse daruri în două grădiniţe din Sectorul 1 pentru copiii din Valea Plopului, aflaţi în grija părintelui Nicolae Tănase. 

● Fundația Cărturești, în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio, anunță programul de burse și rezidențe de creație literară „Cititori pentru scriitori”, la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu, vizînd autorii români cu vîrsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.

● Orchestra compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va susține pe 24 iulie, în curtea Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, un concert caritabil pentru bolnavi și cadrele medicale. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe