Smart Teacher, Marius și Prietenii, Sprijin pentru Arad

12 octombrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Prin Smart Teacher, proiect derulat de Holcim și Școala de Valori, peste 40 de profesori au deprins competențe digitale necesare predării online. 

● Asociaţia Marius şi Prietenii a construit a patra casă în decurs de un an. Ultima, pentru nea Gheorghe, un om de 64 de ani, fără un picior, care locuia într-o casă dărăpănată, cu un ajutor social de 142 lei. 

● Poate vă mai amintiți de Platforma 4B, dezvoltată de Let’s Do It, Romania!, prin care se semnalează zone cu deșeuri. În total, 1.322 de sesizări, 140 de zone igienizate, 2.216 tone de gunoi colectate.  

● Un grup de zece voluntari (doi studenţi de la Universitatea de Arte din Iaşi şi opt elevi de liceu din Buzău) au pictat pereţii saloanelor secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău cu personaje de poveste. 

● Proiectul Sprijin pentru Arad a strîns din donații peste 120 000 de lei, care au fost apoi investiți în hrană și produse de igienă primară pentru copii și adulți vulnerabili din Arad și în materiale de protecție sanitară pentru medici și personalul auxiliar. 

● Ateliere Fără Frontiere și BRD donează 135 de calculatoare către 9 unități de învățămînt din 5 județe, pentru îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională. 

● Doar săptămîna asta vă mai puteți înscrie, prin Ajungem MARI, pentru a lucra săptămînal cu 1-3 copii din centrele de plasament în ședințe online, ajutîndu-i astfel să învețe mai bine. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe