SeeYou, Ora de sănătate, Casa Sus Inima București

16 noiembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● ONG-ul AMAIS, cu susţinerea Accenture România, a lansat SeeYou - prima aplicaţie web din România ce conectează persoane cu deficienţe de vedere cu voluntarii care se oferă să-i însoţească. 

● Asociația Sus Inima va deschide, pe 23 noiembrie, Casa Sus Inima București, unde va caza gratuit pacienții oncologici care fac radioterapie. 

● Junior Achievement România și Rețeaua Regina Maria lansează proiectul Ora de sănătate, dedicat educației elevilor din clasele primare, pentru început în 11 orașe și București. 

● Tinerii din asociaţia XEO Alba Iulia au prezentat sîmbătă proiectul unui robot care va duce medicamente bolnavilor de COVID-19 în saloane. 

● Decathlon susține inițiativa World Vision România de a sprijini copiii vulnerabili din mediul rural, sponsorizînd 50 de elevi de liceu cu tablete noi, iar pentru 192 de elevi vor fi acoperite, timp de 10 luni, costurile pentru acces la Internet ca să poată participa la școala online. 

● Hunedoara, exemplu de omenie în pandemie: asistente, medici, fotbaliști, preoți și polițiști donează plasmă cu repetiție. Într-o lună s-au realizat 530 proceduri de recoltare. La Arad, un poliţist a donat plasmă pentru a cincea oară. 

● Vodafone a anunţat că va contribui cu 50.000 de euro pentru refacerea secţiei ATI din Piatra Neamţ, distrusă de incendiul de sîmbătă. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe