Școala din valiză, Future Ready, Platforma 4B

17 august 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Şcoala din valiză, proiect al Fundaţiilor World Vision România şi Vodafone România, ajunge la încă 35 de şcoli din mediul rural, 50 în total. 

● 300 de copii au primit în dar o nouă bibliotecă, prin campania Dăruiește o lume de basm, prima în 2020 pentru Asociația KinetoBebe și Asociația EMOVERE, care au strîns peste 1000 de volume. 

● Let’s Do It, Romania! a lansat un nou proiect: Platforma 4B, cu scopul de a transmite informații primăriilor, prin intermediul voluntarilor, cu privire la depozitele ilegale de deșeuri din întreaga țară. 

● Simplon România, cu sprijinul Societe Generale Business Services, lansează proiectul Future Ready, desfășurat la nivel național și adresat copiilor din mediul rural cu vîrste cuprinse între 10 și 16 ani care vor să-și dezvolte competențele tehnice și digitale.  

● Campanie Salvați Copiii: 100.000 de mame din 74 de maternități vor primi kit-uri de îngrijire pentru nou-născuți. 

● Un ventilator mobil de ultimă generaţie, în valoare de 215 mii de lei a ajuns, prin intermediul Crucii Roşii, la secţia COVID din Grădişte a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. 

● 300 de voluntari s-au înscris pentru a zugrăvi 30 de case din Racovița, în Timiș, prin proiectul Color the Village al Asociației Acasă în Banat. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe