Școala de Spital - Școala pentru Toți, Club de Mobilitate Urbană, cărți digitale pentru diaspora

5 octombrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a demarat un nou proiect educațional, Școala de Spital - Școala pentru Toți, care va fi finanțat de către Societe Generale European Business Services. Mai multe despre ce va oferi acesta, aici

● S-a încheiat al treilea an de Club de Mobilitate Urbană Senseability, unde 150 de persoane au participat la ateliere de mobilitate cu bastonul, utilizarea calculatorului, design incluziv, gătit și multe alte activități de dezvoltare personală. 

● Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Județean Constanța se va deschide în curînd, grație unei investiții de 2 milioane de euro, fonduri puse la dispoziție de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1,5 milioane euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro).

● Decathlon, împreună cu Asociația Totul este Posibil, a lansat campania Sănătate și recuperare prin sport, adresată pacienților cu paralizii cerebrale sau care au suferit diverse accidente. Într-o primă fază, au fost donate peste 300 de dispozitive speciale pentru hidro-kinetoterapie și mecanoterapie centrului Maria Beatrice din Alba Iulia. 

● O organizație care creează și susține programe de educație pentru părinți și profesori oferă două cursuri gratuite luna aceasta, pe 9 și 23: un curs dedicat gestionării crizelor de furie ale copiilor și unul adaptării copiilor la grădiniță. 

● De acum există o platformă cu 2.000 de cărți digitale gratuite pentru românii din afara țării. 

● Vlad Pop aleargă 620 km, la 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021, de la Cluj-Napoca pînă la Constanța, pentru a strînge bani dedicați celor 100 de burse educaționale MagicEDU. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe