România Reciclează, Colecția de cărți, Apuseni4Ultra

27 iulie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Prin platforma Redirectioneaza.ro, realizată complet pro-bono de voluntarii Code for Romania, 16.000 de români au ales să susțină un ONG redirecționînd 3,5% din impozitul pe venit.  

● Românii au reciclat peste 60.000 kg de electronice vechi și baterii uzate în prima lună a campaniei naționale România Reciclează, organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). 

● UNICEF Romania a livrat, săptămîna aceasta, 20 de concentratoare de oxigen către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. 

● ONG-ul „Totul este Posibil” ajută zeci de spitale cu echipament de protecție produs 100% în România. 

● Fundația Comunitară Vîlcea a ajutat județul să treacă mai ușor prin pandemie: 100.000 lei au ajuns la medicii din linia întîi, grație donațiilor din partea cetățenilor. 

● Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia va alerga 320 de kilometri în patru zile, la maratonul Apuseni4Ultra, pentru a contribui la sănătatea copiilor care urmează tratament în cadrul Centrului „Maria Beatrice”. 

● În cadrul proiectului Colecția de cărți, organizat de Asociația Școala de Valori, 80 de adolescenți din patru comunități defavorizate cultural au participat la dialoguri literare cu patru scriitori români, scopul fiind acela de promovare a lecturii. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe