România Educată și Sănătoasă, Culorile României și Vot România

7 septembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Organizaţia Salvaţi Copiii România şi Banca Transilvania lansează campania Echipează-ţi copilul să meargă la şcoală chiar dacă nu e al tău, pentru a ajuta copiii din familii nevoiaşe. BT va dubla toate donaţiile pentru această cauză făcute prin site-ul băncii sau prin aplicaţia BT Pay. În plus, banca a donat peste 50.000 de euro pentru cumpărarea a 500 de ghiozdane dotate cu tot ce este necesar pentru copii. 

● Prin proiectul România Educată și Sănătoasă, finanțat de Kaufland Romania, ACS ProSport Vîlcea vine în sprijinul copiilor, donîndu-le 75 de tablete și rechizite, necesare desfășurării cursurilor în mediul online. 

● Campania Culorile României, susținută de Policolor, continuă și în 2020. 5 tone de vopsea lavabilă și emailuri au plecat spre 18 proiecte civice locale în curs de derulare. 

● Asociația Code for Romania anunță lansarea Vot România, o aplicație prin care oricine va putea afla rapid cum poate vota la alegerile locale din 27 septembrie 2020. 

● Asistenții comunitari din județul Suceava au distribuit persoanelor fără posibilități 822 de pachete din cele 1000 pregătite în cadrul proiectului SARS CoV-2 TOOLBOX, derulat de Asociația Liver Research Club. 

● Bine Boutique, primul magazin caritabil al Crucii Roșii, organizează un maraton de cusut pentru a susține o cauză de mediu foarte importantă pentru locuitorii Bucureștiului: Parcul Natural Văcărești. 

● O infirmieră din Arad, care lucrează la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență, este campioană la donare de plasmă pentru pacienții infectați cu coronavirus. A donat plasmă de patru ori și este programată pentru a cincea donare. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe