Reciclare deșeuri plutitoare, „Cufărul cu povești”, renovare spital Moreni

2 august 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Din iulie pînă în septembrie, voluntarii WWF vor patrula pe canalele Deltei Dunării cu o barcă cu motor electric și vor colecta deșeurile plutitoare. Județul Tulcea colectează separat doar 3% din deșeurile reciclabile. 

● Cu ajutorul Salvamont Victoria și al voluntarilor Asociației Montane Carpați, potecile din zona Piciorul Bătrîn din Țara Făgărașului sînt mai accesibile turiștilor. 

● Șase liceeni din Cluj vor să ajute copiii bolnavi de cancer, internați pe o perioadă mai lungă, să-și continue studiile de la distanță, printr-o aplicație

● Asociaţia CERT TRANSILVANIA a donat un ventilator performant, în valoare de 111.000 de lei, Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. 

● Asociația „La primul bebe” a reușit să strîngă din donații aproape 300.000 euro în șase zile pentru renovarea spitalului din Moreni.

● Asociatia Help The People a dat startul unei campanii de strîngere de fonduri, pe platforma Galantom, pentru achiziționarea unui microbuz de transport specializat 8+1 locuri, cu deschidere laterală, pentru copiii cu nevoi speciale, beneficiari ai asociației. 

● Cum a ajuns „Cufărul cu povești”, o inițiativă de încurajare a lecturii pentru cei mici, într-o comună din județul Timiș și cum a devenit o atracție pentru copiii din zonă. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe