Prima școală incluzivă privată, echipamente pentru spitale, Școala din valiză

29 septembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Organizația Umanitară CONCORDIA a deschis prima școală primară incluzivă privată din România la Ploiești, cu o investiție de 1,5 milioane de euro, sprijinită de fundația familială a Dr. Hans-Peter Haselsteiner din Austria și realizată în parteneriat cu Ministerului Federal pentru Educație, Știință și Cercetare austriac. 

● Dăruiește Viață, alături de sponsori și donatori privați (Maxbet, Profi Romania, La Primul Bebe), a investit 2 milioane de euro în renovarea completă a Clinicii de Hemato-Oncologie și Oncologie Pediatrică din Timișoara. 

● Programul Școala din valiză, derulat de Vodafone și Fundatia Vodafone, a strîns 160.000 de euro pentru a sprijini 40 de școli din mediul rural. 

● Fundația pentru Parteneriat a finalizat achiziția de echipamente de protecție medicală, în valoare de 100.000 de euro, cu ajutorul MOL România. Acestea au fost donate SJU Sfîntu Gheorghe, SJU Miercurea Ciuc și Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc. 

● 50 de motociclişti de la clubul Bikers for Humanity au donat sînge, iar voucherele primite le vor preschimba în tablete şi laptopuri pentru copiii din mediul rural. 

● Dragoste Desculță a strîns din donații ghiozdane pentru elevii din două sate, însă mai are nevoie de ajutor pentru a echipa alte cîteva școli. 

● Simona Halep își „donează” ziua de naștere pentru a strînge bani pentru Asociația Zi de Bine, care vrea să transforme un autobuz ruginit, salvat de la fiare vechi, într-un after school pentru copiii din zone devaforizate. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe